4.6. PODRYBNICKÉ CHUTNÁNÍ - Velká degustační akce 200 vín, vinaři, pohoda

Ročník 1811 - velmi pitelný...

Na stránkách Decanteru referuje Anne Krebiehl MW o degustaci ryzlinku ročníku 1811 z vinařství Basserman Jordan. "Jantarová barva; Lehce nakouřená vůně se stopami lanolinu, včelího vosku, citrusů a bílých lanýžů; Čistá svěží chuť, příjemně nasládlá si - neskutečné - stále drží šťavnatou hravost, vervu a dokonalou rovnováhu!" Není to úžasné? je to úžasné!

Samozřejmě, líčení dokonalosti podobných nedostatkových laskomin může člověka třeba i rozzuřit. Je tu ale jeden zásadně pozitivní moment. Autorka popisuje tenhle "ročník komety" jako: "...neobvykle brzy dozrávající s květnovým odkvětem a dosažením plné zralosti již 8. září".

Co Vám to připomíná? Jistěže letošek! Nevím sice, jaká je předpověď průletu komet, ale možná se narodí podobně potentní vína. Strčte je za pračku a za 200 let na ně jukněte, co to udělalo...

Mimochodem, pár slov k péči o archivní ročníky. Vinařství archivní ročníky průběžně překorkovává a dolévá obsah totožným vínem s přídavkem síry coby konzervantu. To samé prováděl Stefan Justen s oněmi ryzlinky po vinaři Jacobym.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení