4.6. PODRYBNICKÉ CHUTNÁNÍ - Velká degustační akce 200 vín, vinaři, pohoda

BLOG vinný

Rádi se s Vámi podělíme o zážitky z našich vinných cest. Snad Vás inspirujeme k výletům za vínem. Rádi Vám také z popsaných destinací přivezeme, co se nám zalíbí. Nejenom naši stálí vinaři mají skvělá vína...

 

FIERA ITALIANA A TOSKÁNSKÝ ODSKOK

Postcovidový hlad mě letos už podruhé zavedl na vinařský veletrh. Po tristní únorové Boloni jsem šel tentokrát najisto. Veronské Vinitaly je pojem, o kterém se vyprávějí legendy. "Na Proweinu se pracuje, na Vinitaly se paří," opakovali mi často italš...

ZA MNICHY K MONT VENTOUX

Ne, zkrátka ne. Dopoledne jsem se ještě vcelku elegantně klouzal krajinou kolem městečka Malaucene. Po bagetové polední přestávce mě neklidná mysl vyhnala na kolo znovu. Elegantní přesuny mezi klášterními vinohrady brzy vystřídalo sprosté pachtění, k...

PROSLUNĚNÝM NĚMECKEM

PROSLUNĚNÝM NĚMECKEMMám za sebou perných pár dní, během kterých jsem si odkroutil rozvoz, sérii tří ochutnávek a následnou cestu po Německu. Nádherné počasí i doprovod synků udělaly z cesty na západ výsostně příjemnou záležitost. I když... "Co říkáš...

DĚJINY ZROZENÉ Z POPELA

  Začátky a konce k sobě patří, nemohou bez sebe existovat. Odsud i fascinace oroborem - tvorem požírajícím sebe samého. Kde by bylo evropské vinařství bez Pompejí, bez fyloxery, otrav či zemětřesení? Ne, nehodlám se zabývat alternativní histor...

VELETRŽNÍ PODIVNO v BOLOŇSKÉM KOUŘMU

Pozvání na Biennale del Vino mi náramně zapadlo do lenivých lednových plánů. Už dvakrát odpadl Prowein, chtěl jsem ochutnat něco z italského jihu a Boloňou jsem zatím pokaždé jenom tupě projel cestou do Toskánska a Umbrie. Nadto došlo prosecco a také...

UHOŠTĚN V RAKOUSKU

Mám za sebou povedený Ausflug do Rakous. Natahoval jsem cestu na samu mez, neboť až na čtvrtek měl Josef Fritz naplánované lahvování. Potřeboval jsem nový ročník jeho vína Fritzi, Reichardtova sekce vykazovala značné mezery a den před odjezdem jsem v...

BLOG VINNÝ: BARVY JIŽANSKÉHO PODZIMU

Čerstvě vylisované novello září jedovatou zelení, orvietská katedrála se bíle třpytí proti blankytné obloze, dokvášející barbera nechává na mých nesmyslných rtech smyslnou fialovou, křupnutí zlatavé franouzské bagety, hnědě žíhané espresso v kavárně,...

S vůní moštu v patách

Sladký odér kvasícího moštu se line ze sklepů pitoreskních hrázděných domů a na ulici se mísí s ranní vůní křupavých baget. Ráno v Alsasku. Pár hodin nato už s Michaelem Wolfem ochutnáváme burčící vína z tanků. A skok na Moselu - Justenovi sedí s par...

OSVĚŽIVÝ PROKLUZ NĚMECKEM

Občas se to povede. Proklouznul jsem Německem bez pocitu stresu nebo uondanosti a přijel domů nejen s plným autem, ale také svěží a spokojený. Od Thomase Schenka vezu pro tuhle dobu obvyklé špatné zprávy, z Meulenhofu nové víno.V sobotu jsem vyrážel ...

SÍRA VE VÍNĚ - UŽITEČNÝ STRAŠÁK

Letos jsem zařadil do nabídky první víno bez přidané síry - Grenache La Collection z languedockého Chateau Saint Jacques. O téma jsem se otřel už několikrát, ale nikdy to nebylo do hloubky. Proč je ve víně síra? Kolik jí je? Jaká je historie jejího p...

Nahoru
82 položek celkem

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení