4.6. PODRYBNICKÉ CHUTNÁNÍ - Velká degustační akce 200 vín, vinaři, pohoda

Nové kousky od Bressana, Voghery a Gaudia

Poslední akviziční kolečko před Podrybnickým chutnáním mě zavedlo do Rakouska a Itálie. Nabral jsem zásoby a teď Vás hrdě vyzývám na souboj - vykupte mě!

Po delší době jsem se podíval k Fulviu Bressanovi. Aktuálně má nalahvované ročníky 2013 a 2015. Z červených jsem sáhl po osvědčených a milovaných odrůdách schioppettino a Pinot Nero. Obé v neopakovatelném bressanovském duchu. To vezmete temný smíšený les včetně podrostu, půdy rozryté od divočáků, lesních jahod a zasypete ho z letadla černým pepřem. Vína neskutečně elegantní, hebká, ale pevná.

Třešničkou na dortu je pak jeho Rosantico, víno, které jako by se vynořilo z Pohádek tisíce a jedné noci - má v sobě jakousi orientální dekadenci. Suché růžové víno prokvašené kvasinkami vyselektovanými přímo z Fulviových vinohradů. Po dlouhém pobytu na kvasinkách (sur lie) přichází do láhve úžasně rozvoněná záležitost, již si budete vychutnávat po malých, udivených doušcích. Jedinečné.

Livio Voghera v Barbaresku nemohl do vinohradu, protože pršelo, tak alespoň vozil na ještěrce dětičky po hale. Vzal jsem od něj Barbaresco 2013, Langhe Nebbiolo 2016 a oblíbené barbery i bílé Arneis. Po starším Barbaresku jsem sáhl hlavně proto, že chci ukázat nebbiolo i v jeho subtilnější, elegantní poloze. Ročníky 2015-2017 jsou totiž hodně vysvalené, což se projevuje hlavně u barbery.

Beatrice Gaudio měla čerstvě nalahvované bílé Cortese - pod novou etiketou mu to sluší. Vyfasoval jsem posledních 72 lahví barbery a 12 lahví grignolina Gaudio. "Máš štěstí, kdybys přijel o týden později, nedala bych Ti nic."

Rozvozy máme naplánované na čtvrtek, tak si nezapomeňte objednat!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení