BLOG vinný, Strana 10
Vybírání nových vín - snová práce! Muž v kabrioletu uhání po prašné cestě mezi cypřiši, na zadním sedadle bedýnky se vzorky. A hle, tu je krásné vinařství s výhledem na Florencii, Sienu a Milán současně, upracovaný vinař má ve vráskách moudrost staré...
Dobrý ročník je dobrý ročník, špatný zase špatný. Nebo ne? Nebývá to tak jednoduché. Pamatujete na moselský ryzlink Hochgewächs 2000 z vinařství Stephan Ehlen? Parádní ukázka toho, že mizerný ročník může udělat spoustu radosti a ještě nám ušetřit dos...
Dítě pláče v cukrárně, neb se nedokáže rozhodnout, jakou ze stovek dobrot si dát - takový obraz jsem letos v Düsseldorfu skýtat nechtěl. Už tak je návštěva veletrhu Prowein zkouškou nervů, neb bez ustání balancujete na hraně deprese a bezbřehé radost...
1) San Gimignano - První návštěva slavného toskánského městečka mi přinesla vinné zklamání. Zdejší bílá vernaccia jako by zaspala dobu. Vína často s přezrálým charakterem, unavená a bez espritu. Doporučuju kupovat raději mladá vína a vyhnout se Riser...
Je fajn čas od času se ujistit, že funguje, co fungovat má. Mezery v rakouské sekci mého skladu začínaly připomínat ragbistův chrup a mé duše se zmocnil neklid. Od listopadové italské cesty jsem nic inspirativnějšího nežli prachsprosté otáčky pro vín...
Se sklenkou Rabosa 2008 od Gianluky Frassinelliho chystám první newsletter roku 2017. Dny zahálky trávené s milovanou datovou schránkou se chýlí ke konci - už by to chtělo nějaký rozvoz, všem Vašim novoročním předsevzetím navzdory. Víno je to nádhern...
Každý líc má svůj rub. Pročež ano, je fajn bydlet přímo v centru Montalcina a je moc fajn shlížet z postele do haly na trénink zdejších volejbalových dorostenek, zároveň bych však s radostí oželel šoupání židlí v restauraci přímo nade mnou a burácení...
K snídani ryzlink, k obědu ryzlink - už ani Pinďa to nepije, mohl bych parafrázovat hlášku z jednoho filmu. Po nadmíru drsném celodenním rozvozu ukončeném v úterý kolem osmé večerní jsem otočil na nový list, zařadil šestku a s konečně prázdným autem ...
Zamiloval jsem se. Ještě jsem v sobě neměl ani sklenku, ještě jsem ani nevystoupil z auta a krasavice jménem Piemont už mi vlezla pod kůži. V druhém červencovém týdnu jsme se sem vypravili na první rekognoskaci terénu a nasátí atmosféry. Za pouhé dv...
Tentokráte spíše informativně - o Montalcinu... Jeden z nejchudších koutů Toskánska se od 80. let změnil v "must be" zastávku všech vínomilců a luxusní vinnou čtvrť, kde se ceny půdy šplhají do závratných výšek. Není tak spektakulární jako okolí ...