DEGUSTACE: PRAHA 24.4.2018 OD 19.00 * 7.4. BAR PODRYBNÍK U LITOMYŠLE - REZERVUJTE SI MÍSTA

Do 3. pětiletky radostně a s odhodláním!

Se sklenkou Rabosa 2008 od Gianluky Frassinelliho chystám první newsletter roku 2017. Dny zahálky trávené s milovanou datovou schránkou se chýlí ke konci - už by to chtělo nějaký rozvoz, všem Vašim novoročním předsevzetím navzdory. Víno je to nádherně hebké, hluboké s výrazným koncem - vyplatilo se na něj počkat. Takové bych Vám měl vozit. Pamatujete na Pignolo z Villy Rubini? Nebo na ďábelsky levný Pinot Grigio odtamtéž? A na chiantské Casaloste? Včera jsme pili jejich Camaleonte 2007 - fantazie! A stejně se nechytili. Bossi je zkrátka lepší, jen málokdo ale počká těch pár let navíc. Apropó - pár let...

Na podzim roku 2006 jsem si plácl s Wernerem Reichardtem, že ho zkusím prodávat. Byli jsme mírně podroušení a adekvátně nekritičtí. "Horší než tvůj předchůdce určitě nebudeš," uklidňoval mě Werner. Nafasoval jsem dva kartony od každého vína a krabičku otvíráků, nakoupil 24 skleniček a s oporou žíznivého příbuzenstva v zádech se do toho pustil. "Sala degustazione" z té doby vidíte na obrázku níže...
2007_1221prosinec0013

Po 10 letech jsou sklenice všude a synkové ve škole píšou, že by ctěli jednou dělat to co táta - vozit kartony (ještě jim budu muset vysvětlit morální étos téhle práce...). Odpadli Woditschka, Klein, Villa Rubini, Trenz, Fasol Menin nebo Casaloste - většinou výborná vinařství. Werner Reichardt naopak pořád drží. Vstupujeme do 11. roku a já Vám děkuju za věrnost a příjemnou společnost v tomhle podniku.


Rok 2016 se nám vyvedl. Jednak se podařilo prodat zase o něco víc lahví, jednak jsme úspěšně zapracovali nové vinaře. Trenze velmi dobře nahradila Desirée Eser a také francká zastávka u Thomase Schenka se nadmíru vyvedla. Ztráta La Velony z toskánského Montalcina mě sice stále mrzí, ale věřím, že Castelli Martinozzi i Molino di Sant´Antimo budou fungovat dobře. Čísla to zatím naznačují.

Nebývalé množství změn se projevilo v tom, že jsem nestihl splnit svůj piemontský slib. Stále jsem ve fázi vybírání a ještě nějakou chvíli to potrvá. Chci, aby to stálo za to. Radost mám i z nového webu, byť občas nestíhám aktualizovat jeho obsah. Zlepším se.

Tím se dostávám k nutným změnám. Stále častěji se budete při rozvozech potkávat s kolegou, který mi přislíbil občasnou výpomoc. Do druhého čtvrtletí bych pak rád vstoupil s novou firmou VÍNA CHOCHOLA S.R.O.. To za předpokladu, že nezešílím v průběhu vyřizování nutných povolení na Celní správě... Odtud ta žhavá aféra s datovkou, jež mě odloudila od rodiny. Pro Vás by změna měla přinést hlavně vyšší komfort. Chci se věnovat vínu - ochutnávkám, cestám, psaní a Vám.

Letos můžete čekat obvyklé akce i něco navíc. Platí Vinné první soboty v našem viném baru u Litomyšle (počínaje 4. únorem). Na těch ochutnáváme novinky a vína z cest. Opět proběhnout dvě zásadní akce - Podrybnická chutnání. Na jaře s vinaři, na podzim s kočárkem a archivními víny. Pokud to klapne, přibyde letos jedno prázdninové setkání a ve větším pojmeme předvánoční Otevírání lahví. Upozorňuju, že je nutné se na akce předem nahlásit, neb kapacita jest omezená.

S přibližně měsíční kadencí budou probíhat pražské ochutnávky. Případné rozhořčení nad odporným pragocentrismem odrážím ráznou smečí - Je to na Vás! Rád přijedu kamkoli, kde se sejde alespoň 12 lidí a kde bude vůle koupit si dobré víno. Ať to je u Vás v kuchyni, na zahradě anebo v místní restauraci, popadnu lednici, sklenice, víno a jedu za Vámi.

Stále také přemýšlím nad konceptem společných vyjížděk za vinaři. Rád bych Vám své vinařské oblasti přiblížil naživo. Pokud máte nápady, podněty, připomínky (co a jak byste chtěli navštívit), velmi je přivítám.

Děkuju Vám za to, že jste mi příjemnými zákazníky a přeju povedený rok se spoustou dobrého vína a dobrých zážitků ve světě, který se nám snaží vnutit blbou náladu. Vínem do ní!

Podpořte nás a přiveďte k nám i své přátele! Díky
http://www.vina-chochola.cz/blog-vinny/

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.